Коледно-Новогодишно тържество в с. Делейна

На 19 декември салона на НЧ „Светлина” – с. Делейна се изпълни с жители на селото. Събраха се, за да изпратят 2015 година и неповторимите изпълнения на самодейците от читалището, и гостуващия Ансамбъл „Тимок” гр.Брегово да си пожелаят хубави празници и добро настроение.

Кметът на селото – Людмил Якимов поздрави своите съселяни и не без гордост спомена всички хубави неща, които се случиха през годината за подобряване на ежедневието на жителите на с.Делейна. Елиза Борисова поднесе поздравителен адрес от името на ръководството на община Брегово и връчи на кмета на селото 50 дипляни с дискове, отразяващи културните традиции на община Брегово. Програмата от песни и танци на Ансамбъл „Тимок” предизвика бурни аплодисменти на публиката и повиши градуса на предпразничното настроение на хората от Делейна.

Коледно-Новогодишна изложба

На 15 декември във фоайето на ритуалната зала на общината бе аранжирана Коледно-Новогодишна изложба с участието на СОУ„Св.Св.Кирил и Методий”, ЦДГ „Детелина”, ЦРД, МКБППМН и социалните заведения на територията на общината.

Каним гражданите, който идват за услуга в общинската администрация, да посетят и разгледат изложбата.

Коледно-Новогодишни празници

* На 14 декември Нина Топчиева – председател на Общинската организация на БЧК раздаде Коледно-новогодишни подаръци на социално слаби деца от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”.

* На 15 декември във фоайето на ритуалната зала на общината ще бъде аранжирана празнична изложба с участието на: ЦРД, МКБППМН, ЗЖ ”Надежда”, ЦДГ „Детелина”, СОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”, ЦНСТ-Куделин и Преходни жилища 1 и 2 с.Куделин. В изложбата ще бъдат аранжирани експонати, ръчно изработени и отразяващи празнично настроение.

* На 19 декември от 14,00 часа в с.Делейна ансамбъл „Тимок” ще гостува със своя програма посветена на настъпващите празници.

* На 23 декември от 17,00 часа в салона на НЧ „Развитие” ще започне Коледно-Новогодишен концерт. В него ще участват: ЦРД, ЦДГ „Детелина”, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” и Ансамбъл „Тимок”.

* На 24 декември, на Бъдни вечер, в късните часове на вечерта коледарската група при ЦРД ще посети бреговските домове, в които ще нарича и пее Коледни песни за здраве и сполука на семейството.

* На 25 декември от 10,30 часа в центъра на града Дядо Коледа от своята къщичка ще раздава подаръци на децата.

5 декември – Международен ден на доброволеца

По повод 5 декември – Международния ден на доброволеца, на 4 декември на територията на общината се разигра съвместна демонстрация на Доброволното формирование с председател на Кризисния щаб при бедствия и аварии – инж. Милчо Лалов- кмет на община Брегово, заедно с РД ПБЗН, Гранична полиция и У „П”-Брегово.

Демонстрацията по оказване на помощ на пострадали туристи бе снимана и излъчена по Националната телевизия в 6:30 ч. на 07.12.2015 година. Видео клип от демонстрацията е качен в социалната мрежа „Фейсбук” на страницата на Националната асоциация на доброволците за участие в Националния конкурс по случай Деня на доброволеца – 5 декември.

Доброволното формирование, в което членуват 10 доброволеца е лицензирано, а неговият ръководител – Илиян Борисов е член на ръководството на Националната асоциация на доброволците в Р България.

През годините от създаването на Доброволното формирование, нашите доброволци показаха и доказаха със своите действия, че можем да разчитаме на тяхната готовност да овладяват възникнали ситуации като: опасността от наводнение пред 2010 год., пожари в землищата на общината, разчистването на района около язовира в с.Калина с цел предотвратяване опасността от наводнение от преливните води и отстраняване след буря на паднали дървета пречещи на движението на МПС.

Общинското ръководство изказва дълбока благодарност на членовете на Доброволното формирование с ръководител Илиян Борисов за тяхната дейност и безвъзмезден труд в името на сигурността и спокойствието на гражданите от община Брегово.