Международен ден на възрастните хора

   1 октомври -  Международен ден на възрастните хора, по традиция, в гр.Брегово бе честван от пенсионерите от града и общината.В честването участие взеха и пенсионери от дружество„Доброглед” – гр.Димово и пенсионери от община Неготин, Р Сърбия.

   В салона на НЧ „Развитие” се събраха над 300 възрастни хора, които бяха поздравени от зам.-кмета на общината – Николина Ванчева, която заяви: „… Позволете ми да изразя своето уважение и преклонение пред мъдростта и опита на възрастта Ви!Обръщам се към Вас като към хора, които продължават да участват активно в обществения живот. Гордея се с неуморния Ви дух, енергия и желание за пълноценен живот. Грижили сме се и ще продължаваме да се грижим за вас, хората, които сте отдали своята младост и труд за изграждане на страната,на града и общината.

   Председателката на Общинската организация на пенсионерите – Елиза Борисова проследи всичко направено за пенсионерите от града и общината от местната власт.

   Пенсионерите се насладиха на подготвената програма от деца от Детска градина „Детелина”, от Центъра за работа с деца и имаха възможността да се насладят на изпълненията на самобитния изпълнител – Митко от Каленик на местни фолклорни песни.

От 12:00 часа в лятната градина на ресторанта, тези над 300 пенсионери седнаха на обща трапеза и с музикантите от ГДО-гр.Брегово празнуваха Международния ден на възрастните хора с настроение и с надежда.

 

 

 

Европейски ден без загинали на пътя

Писмо на Областен управител на област Видин - изтегли

В памет на септемврийци

   На 23 септември по традиция, и тази година кметът на общината – инж. Милчо Лалов и служители от общинската администрация посетиха паметника на септемврийци в местността „Поток”. Тук присъстващите положиха цветя и с минута мълчание, отдадоха почит и признателност на предците, които се вдигнали на въстание и установили народна власт в Брегово през 1923 г.

 

 

Откриване на новата 2019/2020 учебна година

   На 16 септемвриот 10,00 часа пред централния вход на СУ”Св.Св.Кирил и Методий”,в присъствието на ученици, учители и родители бе открита новата учебна година.

   На тържественото откриване,чието начало бе поставено с изпълнения на УДО ”Ив.Бърдаров” присъстваха: инж.Милчо Лалов - кмет на община Брегово, Николина Ванчева – зам.-кмет на общината, Аня Ангелова - председател на ОбС-Брегово и Фидел Петров - директор на дирекция „АПИО” в общинската администрация.

   Националното знаме и знамето на училището бяха посрещнати  с ръкопляскания, а Илияна Кръстева – директор на училището откри тържеството с кратко слово.

   Кметът на общината, по традиция, поздрави учителския колектив, всички ученици  и родители с първия учебен ден, като подчерта:

„…Местната власт прави и ще направи всичко възможно, според своите правомощия, този храм на просветата винаги да бъде пълен с детска глъч…”Фидел Петров поднесе подаръци на първокласниците от името на общината.

   Децата от първи клас с ръководител Сашка Вануцова поднесоха музикално-поетична програма.

   Зазвъня първият училищен звънец за новата учебна година, през която в СУ ще се обучават около 200 ученика от 1 до 12 клас.

Допълнителна информация