Дядо Коледа в центъра на града

   На 25 декември в центъра на града пред къщичката на дядо Коледа засвири УДО с ръководител Христо Христов. Пред събралото се множество от родители и деца актьори от Драматичен театър – Видин представиха драматизация „Баба Коледа”. С нетърпение децата очакваха пристигането на дядо Коледа и той не закъсня. Появи се с чувал пълен с подаръци. Поздрави всички присъстващи и се захвана на работа – започна да раздава подаръци на децата, много от които го зарадваха със стихове изпълнени от тях. Едно вълнуващо тържество под голямата елха в центъра на града.

Бъдни вечер

 24 декември - Бъдни вечер. Вечер, в която коледарите от ЦРД  с директор  Татяна Стойкова за пореден път и тази година поеха в зимната нощ по бреговските улици, за да посетят домове на бреговчани. Девет коледари облечени и нагиздени според традицията, посетиха дванадесет домове, в които пяха и наричаха за здраве и берекет на семейството. С много настроение, въпреки студа, с пълни торби с дарове от стопаните коледарите внесоха много радост в посетените семейства.

Коледно-новогодишен концерт 2018г.

На 21 декември в салона на НЧ ”Развитие” се събраха жители на града от различни поколения, за да видят подготвения и поднесен Коледно-новогодишен концерт.

Кметът на общината –инж.М.Лалов поздрави всички присъстващи с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и заяви:”…. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници се обръщам към вас с пожелания за крепко здраве, късмет и много щастливи мигове във всеки дом.

Знам, че като жители на една от малките крайгранични общини в България, всички ние изпитваме със своите семейства и поредица  затруднения, предизвикани от условията на прехода, в който живеем. Но има дни, в които човешките сърца се изпълват с доброта и празничност.

Нека и около празничната Коледна и Новогодишна трапеза това да се случи на всеки от нас.

Нека християнските добродетели да осенят в тези дни душите ни, нека ни направят по-отзивчиви, по-достойни, и по-истински българи.

Нека през новата 2019 година заедно да направим живота си по-красив в тази изконна българска земя, където от хилядолетия дедите ни са съхранявали християнската традиция.”

На читалищната сцена засвириха музикантите от УДО ”Иван Бърдаров” и запяха деца от СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”. С вълнение и радост зрителите станаха свидетели на превъзходните изпълнения на народния хор при читалището и на прекрасните танцьорки, които показаха самобитни обработени танци. Един концерт, който зареди всички зрители с празнично настроение.

Последно заседание на ОбС-Брегово за 2018 год.

   На 20 декември от 10,00 часа в салона на общинската администрация се проведе последното за 2018 г. заседание на ОбС-Брегово. Дневният ред включваше четири точки касаещи: план за работата на ОбС за 2019г.; актуализация в приходната част на бюджета на община Брегово за 2018г.; отчет на плана на капиталовите вложения за 2018г. и кандидатстване с проект ”Паркове пред читалищата в гр.Брегово, с.Балей и с.Ракитница по Програма за развитие на селските райони”.

   В първите минути на заседанието в залата пристигнаха децата от ДГ ”Детелина” с директор Здравка Димитрашкова. Облечени като коледни джуджета, с песни и стихове децата пожелаха на всички присъстващи здраве и успешна дейност. Председателката на ОбС – Аня Ангелова благодари на децата и техните учителки за приятната изненада и им поднесе подаръци. Коледните джуджета заминаха за ЦНСТ 1 и 2- с.Балей, за да зарадват обитателите и персонала на двата центъра, а общинските съветници, кметовете на населени места, ръководителите на заведения на бюджетна издръжка и служители от ОбА изслушаха плана за работа на ОбС – Брегово за 2019 година, представен от Аня Ангелова – председател на ОбС. Проекта на плана бе приет единодушно от общинските съветници. Жасмина Генчева - гл.експерт „Бюджет и финанси” представи актуализацията в приходната част  на бюджета на община Брегово за 2018 г. Отношение по този материал взе кметът на общината – инж.М.Лалов. Разгледани бяха и материалите, свързани с капиталовите вложения и бяха приети решения по тях от 11-те присъстващи съветника.

Допълнителна информация