Първи май

   Кметът на община Брегово – инж.Милчо Лалов – на 1 май, в присъствието на  общински съветници, кметове на населени места, колективите работещи в социалната сфера и граждани, откри сградата на ново социално заведение – ЦНСТ – Брегово.

    На откриването присъстваше и Народния представител – д-р Цветан Топчиев.

   Инж.М.Лалов поздрави всички присъстващи с Международния ден на труда и работническата солидарност, а на хората, които са участвали пряко или косвено в изграждането на новото социално заведение,  връчи благодарствени писма за положения от тях труд, заведението да стане факт за кратко време.

   След откриването всички имаха възможността да разгледат изграденото социално заведение, където ще бъдат настанени 15 лица, а за тях ще се грижат 14 души персонал. Спалните помещения, столовата, кухнята и сервизните помещения, бяха в идеално състояние, отговарящо на европейските изисквания.

   За Първомайския празник в Брегово пристигнаха представители на Руското посолство в Р България и гости от община Неготин, Р Сърбия. Заедно с ръководството на общината и граждани, те положиха венци и цветя пред Паметника–костница на Съветската армия и пред паметните плочи на летците, участвали във Втората световна война в с.Балей и  гр.Брегово.

   Представителите на Руското посолство в България посетиха СУ„Св.Св.Кирил и Методий”-Брегово, където ще спомогнат за оборудването на кабинет по руски език.

   Първомайският празник продължи с приятелска среща на около 500 жители на община Брегово, които бяха поздравени от Николина Ванчева – зам.-кмет на общината, а депутатът - д-р Цветан Топчиев прочете поздравително писмо до жителите на общината от Корнелия Нинова – председател на НС на БСП.

    Честването на 1-ви май, което от години е превърнато в традиция и тази година бреговчани отпразнуваха с достойнство.

  

 

  

Допълнителна информация