Младите възрожденци от СУ „Св.Св. Кирил и Методий” гр. Брегово отиват в Брюксел

   Евродепутатът Петър Корумбашев ще води в Брюксел 10 деца от Брегово на гости в Европейския парламент. Те ще останат в белгийската столица от 27.06. до 29.06.2017 г.

   Евродепутатът е впечатлен от работата на децата, които са членове на клуб „Млад възрожденец”. По тяхна идея е поставена паметна плоча пред православен храм „Св. Богородица” в Брегово, в който е пял Васил Левски. Те са инициатори и за поставяне на паметна плоча на първия учител в Брегово даскал Йон Чолака, който е посрещал Апостола като председател на местния революционен комитет. За активната си дейност децата са отличени със златен медал от Общобългарския комитет „Васил Левски”.

   В училището в Брегово един коридор е наречен европейски. По стените са изобразени символите на ЕС и друга информация. Петър Корумбашев е бил гост на училището при откриването на тази експозиция.

   От няколко дни децата, които заминават за Брюксел, изучават историята на съюза и неговите органи, както и забележителностите на белгийската  столица, които ще посетят. Очакват с трепет заминаването и обещават, че след завръщането си подробно ще информират за преживяванията си.

 

Допълнителна информация