Посетителска група от Брегово, Ковачевци и Правец организира в Брюксел по покана на Петър Курумбашев

   28 юни 2017, Брюксел – Група, състояща се от ученици и жители на Брегово, Ковачевци и Правец, посети Брюксел по покана на евродепутата от Групата на СиД Петър Курумбашев.

   Групата се запозна с историята и функциите на Европейския парламент, както и с работата на българските представители в него.

   Учениците обсъдиха с Петър Курумбашев възможностите, които европейските програми предоставят. Те говориха и за програмата „Еразъм+“ – благодарение на нея 9 милиона души са следвали в университет или са получили професионално образование в чужбина през последните 30 години.

   „Най-много ме зарадва въпросът „Как се става евродепутат?“, сподели Курумбашев.

   Част от групата бяха и деца от клуб „Млади възрожденци“ в гр. Брегово, които през изминалата година са завоювали за първи път престижния златен медал на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Те подариха на Петър Курумбашев изложба от фото есета, включваща снимки от фронта, които български войници са изпращали на семействата си по време на Първата световна война. Изложбата е инициирана от БТА - Видин по повод 100-годишнината от края на войната.

 

 

Допълнителна информация