9-ти септември в гр.Брегово

   По традиция в гр. Брегово бе чествана 73-та годишнина от победата на Деветосептемврийската победа над фашизма и капитализма в България.

   В присъствието на над 400 жители от община Брегово Николина Ванчева – председател на ОбО на БСП откри тържественото честване пред Паметника на Борис Попарданов – антифашист и партизанин.

   Гости на тържеството бяха: д-р Цветан Топчиев – народен представител, представителна група от община Неготин, Р Сърбия с ръководител Бобан Стингич и представителна група и представителна група на сръбската антифашистка организация СУБНОР с ръководител Чедомир Афремович - председател на СУБНОР.

   Слово за 73-та годишнина от 9 септември 1944 г. поднесе Елиза Борисова – зам.-председател на ОбО на БСП. В своето слово тя подчерта, че: „9-ти септември остава дата, записана с големи букви в календара на Бреговска община и Бреговската общинска организация. Затова и днес се събираме по традиция, която е запазена през годините, прекланяме се пред подвига на героите, които с живота си платиха цената на 9-то септемврийската революция, и независимо от различните гледни точки, вече 73 години ползваме всичко постигнато и построено след 9-ти септември.”

   Народният представител – Цветан Топчиев прочете поздравителен адрес от Корнелия Нинова до ОбО на БСП,в което се казваше: ”… Вие, бреговските социалисти и симпатизанти, през всичките години на прехода показахте и доказахте, че не само помните тази дата, но и работите за успеха на лявата идея в Бреговска община…”

   Под звуците на градския духов оркестър присъстващите положиха цветя и венци пред паметниците в центъра на града.

   Празникът продължи в лятната градина на ресторанта с обща трапеза за 400 жители на общината.

 

 

Допълнителна информация