Коледно-новогодишен концерт 2017

   Под патронажа на кмета на общината – инж.М.Лалов, Читалищното настоятелство при НЧ ”Развитие” по традиция организира Коледно-новогодишен концерт на 22 декември в салона на читалището. Пред пълния салон с жители на града от различни поколения, кметът поздрави всички с настъпващите празници и заяви:

   ”Уважаеми съграждани,

   Броени дни остават до настъпването на Новата 2018 година.

  Изпращаме една година наситена с много събития на национално ниво и с много събития, съпътстващи ежедневието на хората от община Брегово.

   Година, за която с увереност можем да кажем, че беше успешна финансова година за бюджетната сфера.

   Година изпълнена с ежедневна, упорита работа за решаване проблемите нахората живеещи в този град, в тази община.

   В рамките на изтичащата 2017 година се стремяхме да има нормални условия за живот за всеки: за децата в детските заведения; за ученици и учители в средното училище; за възрастните и самотни хора; за социалните домове; за ангажираните по Националната програма „Работа” и за работещите в държавните учреждения. За никого не е тайна, че една от основните задачи на местната власт е социалната политика във всичките й форми. През изтичащата година успяхме да запазим материалната база на закритата ПГЗ и да преустроим едната сграда в ЦНСТ. Изградихме база за ново социално заведение в с.Балей, което през 2018 год. ще влезе в експлоатация. По разработени и защитени от общината проекти, 300 жители на община Брегово получават безплатен обяд, а от януари 2018 год. още 80 ще получават храна. На база защитен проект 58 лични асистенти се грижат за възрастни самотни и болни граждани, а 38 са заети по Програма”Работа”.

   На прага на Новата година, изразявам увереността на Ръководството на общината и общинската администрация, че ще продължаваме достойно и отговорно да изпълняваме своите ангажименти.

   С настъпването на Новата година идва и усещането, и мечтата за ново начало за всеки от нас. Нека грижите и трудностите да останат далеч назад в отминаващата година.
Уважаеми съграждани,

   В навечерието на най-светлите празници – Коледа и Нова година -  мислите трябва да са светли, позитивни, изпълнени с вяра, надежда и любов.Нека през Новата  2018 година  здраве за всеки да има.

   Много обич, добрина и сила, ум и разум, за да можем с лекота да  се преборим с предизвикателствата, които ни поднася живота!

   Както в Коледната и Новогодишната нощ е  топло в семейното огнище, а около него семейството е  весело и щастливо. Нека така да е и  през цялата 2018 година!

   Весела Коледа! Успешна, мирна и  щастлива Нова година !”

    УДО ”Иван Бърдаров” с ръководител Христо Христов откри богатата концертна програма. Изпълненията на оркестъра създадоха празнично настроение, а децата от ДГ ”Детелина“ с директор Здравка Димитрашкова, със своите изпълнения предизвикаха бурни аплодисменти от публиката. На читалищната сцена се заредиха самодейци – театрали, певци и танцьори, които с много старание, любов и настроение показаха запазената самобитна култура на родния край.

 

 

 

 

Допълнителна информация