Първи май - Ден на труда

   Международният ден на труда и солидарността – 1 май бе честван в гр.Брегово с участието на 450 жители от община Брегово.

   Гости на тържеството бяха представители на посолството на Руската федерация в Р България, представители на община Неготин, Р Сърбия и народният представител от община Брегово – д-р Цветан Топчиев.

    Честването на празника премина при изключителна организация и ред.

   Гостите и ръководството на общината посетиха паметните плочи на летците от Втората световна война в края на Брегово и в края на с.Балей, където положиха цветя и венци. От 11,00 часа в центъра на града, в присъствието на жителите на общината, засвири УДО ”Иван Бърдаров” с ръководител Христо Христов, а кметът на общината поздрави гостите и всички трудови хора с празника. Поздравително слово поднесе и Владимир Иванов – представител на руското посолство, Драголюб Стингич от Р Сърбия и депутатът – Цветан Топчиев. Пред събралото се множество бяха пяти песни и изиграни хора от самодейните състави при НЧ ”Развитие”. ГДО засвири траурен марш на фона, на който гости и жители положиха цветя пред паметника-костница на Съветската армия.

    Всички участници в празника се събраха на обща трапеза. Тук хората бяха поздравени от Николина Ванчева – председател на ОбО на БСП, която подчерта, че се присъединяваме към организирания протест в гр.София и подкрепяме протестиращите. Поздравени бяха всички трудови колективи от община Брегово, както и всички пенсионери дали своя труд за благото на общината и страната.

 

 

 

 

 

 

Допълнителна информация