Девети септември в Брегово

   По традиция социалистите и симпатизантите на социалистическата идея от община Брегово на 9 септември,от 11,00 часа тържествено отбелязаха 74-та годишнина от 9 септември 1944 година- знаменателна дата от историята на България.

   Пред паметника на Борис Попарданов в центъра на града, се събраха над 450 жители от населените места на общината.В честването взеха участие: д-р Цветан Топчиев и Филип Попов - народни представители, Димитър Велков – председател на ОбС на БСП, представителна група на СУБНОР от гр.Неготин и представителна група на пенсионерите от  с.Буковче, Р Сърбия.

   Слово за празника произнесе Николина Ванчева – председател на ОбО на БСП. Със свое слово народния представител Филип Попов поздрави всички участници в празника, а г-н Ефремович - председател на СУБНОР-гр.Неготин честити празника на всички жители на община Брегово.

   Под звуците на ГДО бяха положени венци и цветя пред 4-те паметника в центъра на града.

    От 12,00 часа в лятната градина на ресторант ”Тимок” празника продължи с обща трапеза. Тук Николина Ванчева прочете поздравителен адрес до жителите на община Брегово от Корнелия Нинова – председател на ВС на БСП. В него се казваше: „….Приемете моите искрени поздравления и пожелания за здраве и благополучие по повод 74-та годишнина от девети септември и победата над фашизма. Девети септември е дата, променила България…Ето защо ние днес не трябва да мразим, а да помним и почитаме онези които са имали идеала за друго бъдеще и са загинали за него. Трябва да помним и фактите за съграждането и модернизацията на България, създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност….”

Допълнителна информация