Откриване на новата 2018/2019 учебна година

   На 17 септември, от 10,00 часа пред централния вход на СУ„Св.Св.Кирил и Методий”, в присъствието на ученици, учители и родители бе открита новата учебна година.

   На тържественото откриване, чието начало бе поставено с изпълнения на УДО ”Ив.Бърдаров”, присъстваха: д-р Цветан Топчиев-народен представител, инж.Милчо Лалов - кмет на община Брегово и Аня Ангелова - председател на ОбС-Брегово. Националното знаме и знамето на училището бяха посрещнати с ръкопляскания, а Илияна Кръстева – директор на училището откри тържеството с кратко слово.

   Кметът на общината по традиция, поздрави учителския колектив и всички ученици с първия учебен ден, като подчерта: ”…Всяка нова учебна година носи предизвикателства, с които е необходимо да се справяме заедно в името на бъдещето на младото поколение в нашата община.”

   От общината бяха поднесени подаръци на първокласниците.

   Народния представител – Цветан Топчиев поздрави учители и ученици за новата учебна година с думите: ”Нека е успешна Новата учебна година в родното училище! Скъпи малки и големи ученици, пожелавам ви ползотворни и успешни учебни часове, в които да получавате нови знания и компетентности и с тях да вървите успешно по пътя на знанието и възможностите! Успешна и ползотворна учебна година!” Народният представител също поднесе подаръци на първокласниците.

   Председателката на ОбС-Брегово в своето поздравително слово подчерта: ”…Мили първокласници, пожелавам ви да сте трудолюбиви и ученолюбиви, за да се справите успешно с учебния материал!Скъпи ученици, днес поставяме началото  на една нова и интересна учебна година, в която вие ще усвоявате нови знания и ще развивате своите възможности.Уважаеми учители, нека новата учебна година бъде за вас ново начало за изява на вашия опит, умение и обич към децата!...”

   Пред събралото се множество бе прочетен поздравителен адрес от името на Веселка Асенова - началник на РУО – Видин.

   Поднесена бе музикално-поетична програма от учениците и зазвъня първият училищен звънец за новата учебна година, през която в СУ ще се обучават 209 ученика от 1 до 12 клас.

 

Допълнителна информация