Коледно-новогодишен концерт 2018г.

На 21 декември в салона на НЧ ”Развитие” се събраха жители на града от различни поколения, за да видят подготвения и поднесен Коледно-новогодишен концерт.

Кметът на общината –инж.М.Лалов поздрави всички присъстващи с настъпващите Коледни и Новогодишни празници и заяви:”…. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници се обръщам към вас с пожелания за крепко здраве, късмет и много щастливи мигове във всеки дом.

Знам, че като жители на една от малките крайгранични общини в България, всички ние изпитваме със своите семейства и поредица  затруднения, предизвикани от условията на прехода, в който живеем. Но има дни, в които човешките сърца се изпълват с доброта и празничност.

Нека и около празничната Коледна и Новогодишна трапеза това да се случи на всеки от нас.

Нека християнските добродетели да осенят в тези дни душите ни, нека ни направят по-отзивчиви, по-достойни, и по-истински българи.

Нека през новата 2019 година заедно да направим живота си по-красив в тази изконна българска земя, където от хилядолетия дедите ни са съхранявали християнската традиция.”

На читалищната сцена засвириха музикантите от УДО ”Иван Бърдаров” и запяха деца от СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”. С вълнение и радост зрителите станаха свидетели на превъзходните изпълнения на народния хор при читалището и на прекрасните танцьорки, които показаха самобитни обработени танци. Един концерт, който зареди всички зрители с празнично настроение.

Допълнителна информация