Бреговчани празнуваха Трифон Зарезан - 2019 г.

   На първи февруари сто жители на град Брегово и гости от Р Сърбия се събраха, за да отпразнуват празника на лозята и виното.

   Вторият празник от културния календар бе организиран от общината под патронажа на кмета – инж.Милчо Лалов. Той поздрави всички участници в празника и заяви: ”Ние се грижим за плодородната ни земя и лозята, които отглеждаме в личните си дворове. Лозя, от които правим хубаво вино. Бъдете живи и здрави! Нека берекет да има и вино, което да го пият и здрави и болни, защото то дава живителна сила на човека…”

   По традиция и тази година по време на празника се направи дегустация на бели и червени вина „Реколта 2018”, произведени от участници в празника. Комисия, определена от организаторите в състав: Славейчо Бордияшев – председател, Евгени Жиков и Пенчо Първанов – членове, дегустираха вината и класираха: Мирослав Антонов,Михаил Стефчов и Тонислав Георгиев - производители на най-добро червено вино. Лариса Кирилова, Евгени Ранков и Борис Христов - производители на най-хубаво бяло вино.

   На победителите бяха връчени грамоти от името на кмета на общината.

 Много поздрави, песни и хора създадоха веселие и радост за всички участници в отпразнуването на Трифон Зарезан.

Допълнителна информация