1 Юни - Международен ден на детето - 2019 г.

 Първи юни – Международният ден на детето по традиция в гр. Брегово бе честван с организирана от общината и институциите работещи с деца Детска клоуниада.

   В парка „Иван Бърдаров” пред НЧ ”Развитие” се събраха много малки, големи и още по-големи момичета и момчета, както родители и граждани. На празника присъстваха: кметът на общината - инж.М.Лалов, председателката на ОбС-Брегово - Аня Ангелова и Фидел Петров - директор на дирекция в ОбА. Той поздрави всички с празника и подчерта: „…В децата, всички ние, намираме не само утешение от носталгията по отминалите години на радост и безгрижие, но и надеждата, че доброто, което сме започнали, ще бъде продължено и умножавано от тях. Местната власт през всичките години правеше и прави всичко възможно за децата, подпомага родителите в тяхното отглеждане  чрез намалени такси за ДЯ и ДГ; чрез разнообразяване на ежедневието на учениците в различните форми на работа в ЦРД. Подобряване базата на ДЯ и ДГ, топъл обяд за деца от семейства в трудно положение. Децата са всичко на този свят - радост и мъка, минало и бъдеще. Те са минало, защото носят в себе си частица от своите родители; настоящето, защото са смисъла на нашия живот и бъдещето, защото са нашата надежда…”

   Появиха се клоуните КОКО и БОКО за радост на децата и с техните закачки създадоха весела атмосфера за празнуващите. Заедно с децата те изиграха танци за настроение.  Децата бяха изненадани, тази година, клоуните имаха свои помощници, които помогнаха за състезателните игри, в които се включиха момичета и момчета на различна възраст. За победителите имаше награди, между игрите клоуните отново играха познати за децата танци.

 

Допълнителна информация