Международен ден на възрастните хора

   1 октомври -  Международен ден на възрастните хора, по традиция, в гр.Брегово бе честван от пенсионерите от града и общината.В честването участие взеха и пенсионери от дружество„Доброглед” – гр.Димово и пенсионери от община Неготин, Р Сърбия.

   В салона на НЧ „Развитие” се събраха над 300 възрастни хора, които бяха поздравени от зам.-кмета на общината – Николина Ванчева, която заяви: „… Позволете ми да изразя своето уважение и преклонение пред мъдростта и опита на възрастта Ви!Обръщам се към Вас като към хора, които продължават да участват активно в обществения живот. Гордея се с неуморния Ви дух, енергия и желание за пълноценен живот. Грижили сме се и ще продължаваме да се грижим за вас, хората, които сте отдали своята младост и труд за изграждане на страната,на града и общината.

   Председателката на Общинската организация на пенсионерите – Елиза Борисова проследи всичко направено за пенсионерите от града и общината от местната власт.

   Пенсионерите се насладиха на подготвената програма от деца от Детска градина „Детелина”, от Центъра за работа с деца и имаха възможността да се насладят на изпълненията на самобитния изпълнител – Митко от Каленик на местни фолклорни песни.

От 12:00 часа в лятната градина на ресторанта, тези над 300 пенсионери седнаха на обща трапеза и с музикантите от ГДО-гр.Брегово празнуваха Международния ден на възрастните хора с настроение и с надежда.

 

 

 

Допълнителна информация