Може ли банановата кора наистина да изсветли тъмните кръгове под очите ви?

Може ли банановата кора наистина да изсветли тъмните кръгове под очите ви

Потребителите на социалните медии казват, че жилавите бананови влакна могат да направят чудеса. Има ли истина в това?

Хак

Използването на бананова кора за облекчаване на това най-упорито козметика: тъмни кръгове (или периорбитални тъмни кръгове, ако сме фантастични) под очите.

Обещанието

Стар трик, възроден в TikTok, прави маска под очите от бананова кора.

Тестът

Причините за тъмните кръгове са различни – генетика, възраст, начин на живот и тип кожа могат да играят роля. Използването на продукт на базата на ретинол за стимулиране на пълния колаген може да помогне малко, но получавам привлекателността на хакването на банановата кожа, защото е известно, че е богата на хранителни вещества – и някои ретиноли могат да раздразнят кожата. Вземам кожата и загребвам белите влакна вътре с лъжица – някои потребители предлагат да смесят това с гел от алое вера – преди да го нанеса под очите си за 10 минути. Докато разбирам, че леко ексфолиращата салицилова киселина в кожата на бананаможе да изсветли тъмните ми кръгове, след седмица и три опита, не виждам никаква разлика. Опитвам се да използвам само самата кора, нарязана на лентички и поставена директно под очите ми. Вместо това в крайна сметка се озовавам с „сноп от флоема“ ( наниза от банан), забит в миглите ми.

Присъдата

Ако имате под ръка бананова кожа, защо не? Но реално погледнато, използването на крем за очи на базата на ретинол и коректор като Beauty Blunder Cover на Monica Blunder  – и консултация със специалист, ако се притеснявате – е правилният начин.

About the Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may also like these